SEPETİM
Alışveriş sepetinizde hiç ürün bulunmuyor.

PRATİK TARİFLER

PRATİK ŞİNİTZEL TARİFİ

PAYLAŞ
İÇİNDEKİLER

3 adet tavuk göğsü fileto
Tuz
Karabiber
Dış Panesi için,
4 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için,
2 su bardağı ayçiçek yağı


HAZIRLANIŞI

Tavukları ortadan ikiye kesin. Biraz inceltmek için dövün. İncelttiğiniz tavukları tuz ve karabiber ile marine edin.
Yumurtaları bir kasede  çırpın. Un ve galeta ununu ayrı ayrı kaselere koyun. Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Tavukları once un sonra yumurta en son olarak da galeta ununa bulayın. Her tarafı bulanan tavukları silkeleyerek kızgın yağda kızartın. Her iki tarafı da altın sarısı kızardıktan sonra havlu kağıt üzerine çıkarın. 
Afiyet olsun.


PÜF

Şinitzelinizin yanına yeşil salata veya patates kızartması yapabilir veya üzerine bir dilim limon koyabilirsiniz.