Yaban Mersinli ve Bademli Kabaklı Muffin

Bayılacağınız kabaklı muffin tarifi ile hem sağlıklı hem leziz bir atıştırmalık hazırlamak mümkün!

Bunun için kabağı rendeledikten sonra taze tülbent üzerine dizin. Fazla suyu boşaltın. Kabakların suyunu iyice süzüp suyunu saldıktan sonra bir kenara koyun. Yumurtaları geniş ve ferah bir leğene kırın. Küçük bir çırpma teli ile çırpın.

Sütü ve eritilmiş tereyağını ekledikten sonra iyice karıştırın. Suyu çıkarılmış kabakları ekleyin. Daha sonra un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. İki su bardağı unu ekledikten sonra iyice karıştırın, ardından son yarım su bardağı suyu ekleyin. Bir spatula ile iyice karıştırın. Son olarak lor peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip çırpın.

Karışımı, tozlanmış ve yağlanmış derin, uzun muffin kalıplarına bölün ve her bir bardağın arasında bir inç boşluk bırakın. Üzerine badem ve yaban mersinleri serpin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20-25 dakika veya içi pişene kadar pişirin. Buzdolabından çıkarın ve tadını çıkarmadan önce oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Başka Sağlıklı Atıştırmalıklar Zamanı

Ara öğünler kilo ve yaşa göre uygun şekilde seçildiğinde günlük enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olabilir. Günlük vitamin alımınızı artıran sağlıklı atıştırmalıklar için seçtiğiniz yiyeceklere bağlı olarak kilonuz etkilenebilir.

Sağlıklı bir atıştırmalık için üç besin gereklidir: lif, protein ve sağlıklı yağ. Bu üçlü kan şekerini dengeler ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Çok çeşitli sağlıklı atıştırmalık alternatiflerine sahip olmak, enerji seviyenizi gün boyu yüksek tutabilir. Ana öğün aralarında sağlıklı atıştırmalıklar, hatta sağlıklı kek tarifleri yardımıyla iştahınızı düzenleyebilirsiniz. Yukarıdaki gibi yaban mersinli atıştırmalıklar gibi de spesifik olarak harika tarifler yaratabilirsiniz.

Yaban Mersinli Cheesecake

Gerekli malzemeleri hazırlamakla başlayın. Bunun için 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 2 çorba kaşığı bal, 1 buçuk fincan badem unu, Yarım çay kaşığı deniz tuzu, 1 çay kaşığı tarçın; Peynirli kek dolgusu için 1 paket krem peynir,1 bardak sade yoğurt, çeyrek fincan bal, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilyalı tozu; Yaban mersini katı için; 1 su bardağı yaban mersini, yarım limon suyu ve rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı su gerekiyor.

Tarifi uygulamak için fırının ısısını 180°’ye ayarlayın. Badem unu, tereyağı, bal, deniz tuzu ve tarçını bir kasede birleştirin. Karışımı yanmaz kağıt kaplı kek kalıbının üzerine yayın. On dakika piştikten sonra, kalan malzemeleri hazırlarken soğumasını bekleyin. Krem peyniri büyük bir kapta pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Yoğurt, yumurta, bal ve vanilya özünü karıştırın. Tamamen pürüzsüz olana kadar birkaç dakika daha karıştırın.

Soğutulmuş kek temelini, karışımın düzgün bir tabakasıyla kaplayın. 20 dakika piştikten sonra soğumaya bırakın. Son yaban mersini katmanını oluşturmak için bir bardak yaban mersini, limon suyunu ve kabuğunu küçük bir tencerede ısıtın. On dakika kaynatın. Daha sonra kalan ½ bardak yaban mersini üç dakika pişirin.

Yaban Mersinli İçecek

Dilerseniz her mevsim tüketebileceğiniz leziz bir soğuk içecek de yapabilirsiniz. Bunun için 1 fincan böğürtlen, 1 fincan yaban mersini, 1 adet muz, 1 fincan süt ve yarım fincan süzme yoğurdu mutfak robotundan çekip buz koyun ve için!

Tatlılar özellikle tadı ve sağlık açısından faydalarıyla meşhur olan yaban mersini ile çok iyi gider. Aynı zamanda “mavi mucize” olarak da bilinir. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyen ancak tatlıdan vazgeçemeyenler için bu yazımızda yaban mersini bazlı tatlıları bir araya getirdik. Şimdiden afiyet olsun!

Yukarı Çık
asd

Tunalı Hilmi Cd. No.81/A Kavaklıdere Ankara

Telefon: +90 312 427 40 44

[email protected]

WhatsApp