Zencefilli Kuki

 

 

İÇİNDEKİLER

475 g un
150 g tereyağı
5 g tarçın
5 g toz zencefil
Bir çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 adet büyük boy yumurta
125 g toz şeker
200 g süzme bal

HAZIRLANIŞI

Elenmiş un, tarçın, toz zencefil, tuz ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta toz şeker, eritilmiş tereyağı, süzme bal ve yumurtayı karıştırın. Ardından her iki kaptaki malzemeyi birleştirip yoğurun. Olması gerektiğinden yumuşak bir hamur elde ettiğinizi düşünüyorsanız hamurunuzu yoğurduktan sonra 20 dakika buzdolabında ​​​​bekletip sonrasında merdane ile açın. Merdaneyle 5 mm kadar açtığınız hamura şekilli kalıplarla veya elle şekil verip yağlı pişirme kağıdı üzerinde, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıp renk alana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

PÜF

Şeker kavanozuna tarçın kabukları veya vanilya çubukları yerleştirirseniz aromalı ve mis kokulu enfes bir toz şeker elde etmiş olursunuz.

Yukarı Çık
asd

Tunalı Hilmi Cd. No.81/A Kavaklıdere Ankara

Telefon: +90 312 427 40 44

[email protected]

WhatsApp