Frambuazlı Çikolatalı Kek
115 g yumuşatılmış tereyağı
2/3 su bardağı toz şeker (11 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
200 g un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
200 g frambuaz
150 g bitter çikolata
100 mL krema
100-150 g frambuaz
Tereyağı ve toz şekeri mikserde eriyinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtaları tek tek ekleyin ve her eklemenin ardından iyice çırpın. Sütü de ekleyin. Ayrı bir kabın içinde un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı karıştırın, karışıma yavaşça ekleyin ve karıştırın. Tereyağı ile yağladığımız kek kalıbına kek karışımını aktarın. Üzerine suyunu iyice süzdüğümüz frambuazı serpiştirin. Çok hafif bir şekilde çatal yardımı ile karıştırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 60 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Çikolata sosu için kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine parçalanmış bitter çikolatayı ekleyin, eridiğinden emin olun, ılınmaya bırakın. Soğumuş kekin üzerine çikolata sosunu gezdirip suyunu iyice süzdügümüz frambuaz ile süsleyin.
Afiyet olsun.
PÜF
Çikolatayı eritirken temiz ve kuru bir kase kullanılmalıdır. Su ya da nem çikolatanın sertleşmesine neden olur, çok fazla ısı da yakarak “bitter” çikolata tadı ortaya çıkarır. Çikolatayı eritmek için küçük parçalara ayırın.