SEPETİM
Alışveriş sepetinizde hiç ürün bulunmuyor.

PRATİK TARİFLER

KARNABAHAR KIZARTMASI

PAYLAŞ
İÇİNDEKİLER

1 adet orta boy karnabahar
6 bardak sıcak su
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Bir tutam kabartma tozu


HAZIRLANIŞI

Kök kısmından ve yapraklarınızdan temizlediğiniz karnabaharı  çiçeklerine ayırın. Sıcak suda yaklaşık 8 dakika haşlayın. Kevgir yardımı ilea lıp soğutun.
Süt, un, yumurta, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın. Sıvı yağı geniş ve derin bir tencerede iyice kızdırın. Pane harcına iyice buladığınız karnabaharları kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın. Kızaran karnabaharları bir kevgir yardımıyla havlu kağıt üzerine alın. 
Afiyet olsun.


PÜF

Karnabahar kızartmasını sade ya da üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.